Alışveriş sepetiniz boş!
ALTIN ORAN
Altın oran, bir bütünün özel iki parçaya bölünmesiyle matematiksel olarak verdiği denklemdir.
Matematiksel olarak denklemi şu şekildedir; a / b (a+b) / a = 1.618033…
Tarih boyunca eski mısırda, antik yunanda birçok sanat eseri ve mimarilerde kullanılmıştır. Yaradılışın vermiş olduğu bu nizam güzellik ve estetik kavramında ilahi oran, altın kesit, altın oran gibi isimler kullanılmıştır. Doğa üzerindeki tüm varlıkların belli bir ölçüye göre yaratıldığını, bugün gördüğümüz çok sanat eseri ve mimarinin altın orana göre yapıldığını görebiliriz.
Yüzümüzde altın oran
1980’lerde Altın oranı bilmeyen sıradan kişilere insan yüzleri gösterildi. Kişilerin çekici olarak nitelendirdiği kişiler, yüzü altın orana yakın olan kişiler olmuş ve insanlarda içgüdüsel bir çekim oluşturmuştu.
Bugünlerde ise Altın oranı fazlasıyla duyuyoruz. Yüzümüze yaptırdığımız estetik işlemler, kalıcı makyaj gibi uygulamalar yüzümüzün orantısına göre yapılıyor. Simetriyi tam olarak sağlamakta iyi bir görsel sanat becerisi gerektiriyor. Unutmamak gerekir ki %100 simetrik bir işlem yapılsa bile ufak farklılıklar olacaktır. Çünkü yüzümüzün yarısı diğer yarısından farklıdır. Estetik operasyonlarda insanlar idol olarak gördükleri kişilere benzemeye çalışırken çok farklı yüzlere sahip olabiliyor. Bu konu kalıcı makyaj içinde geçerli. Herkesin kaş uzunluğu, ya da herkesin kavis açısı aynı değildir.
İdeal kaş ve altın oran
İdeal kaş yerini, genetik kodlamaların yüzümüze yansıttığı sistematik görüntünün kişiye özel ve bütünsel olarak değerlendirerek belirlenir. 1970’lerden buyana kadın modelleri incelediğimizde kavisli, uzun ve yüksek yerleşimli kaşlara sahip olduğunu görüyoruz.
Yüzümüzde ideal kaş yeri nerededir?
1.Burun kanadının üstünden 90 ° derece dik gelen hayali çizgi kaş başlangıçlarını veriyor.
2.Kavis noktası, kişi görüş alanının merkezine düz bakarken burnun ortasından başlayarak gözbebeğinin ortasından geçen 60 ° açıyla bulunur.3.Kaş uzunluğunu burun kanadının altından göz bitişine doğru uzanan 30 ° açı ile kaş bitişi bulunur.
4.Kaşın bitiş yeri, buruna yakın olan başlangıç yerinden yatay hatta bir miktar yüksekte kalmalıdır
.
Kısacası ideal kaş, yüze uyumlu, düzgün ve simetrik kaştır.