Alışveriş sepetiniz boş!
KURU MANİKÜR NEDİR?
Kuru manikür uygulamaları kuru manikür eğitimi almış profesyonel manikürcüler tarafından büyük bir titizlikle yapılmaktadır. Klasik manikürde uygulanan sıcak sulu solüsyonu içerinde el bekletme işlemi yapılmadan yapılmaktadır. Kütikül ve tırnak etlerinin yumuşatılması için tek kullanımlık kuru manikür eldiveni ile özel solüsyonlar kullanılarak çok daha kısa sürelerde sonuç alınmaktadır.
Kuru Manikürün Avantajları
Kuru manikür diğer adıyla ‘’Medikal manikür’’ diğer manikür türlerinden ayrılan en önemli özelliği; kesme işlemi olmadığı için kan yoluyla bulaşan HEPATİT- AİDS gibi hastalıkların bulaşması ihtimalini ortadan kaldırması. Haftada 1 kere yaptırılan sulu manikürün kalıcılığı hemen ortadan kalkarken, Kuru manikür yaptırdığınızda çok daha uzun süreli kullanabilirsiniz. Doğru tırnak kesimi yapılır, deri kalınlaşmaları ve nasırlar temizlenir, kalınlaşmış tırnaklar inceltilir ve tırnağın doğal yapısını bozmadan tırnak kanalları temizlenerek gerekli destekler yerleştirilir.
Kuru manikür teknikleri ile yapılan manikür işleminde tırnaklar su içerisinde beklemediği için doğal oval yapısı düzleşmez. Tırnaklar kuruduğunda doğal yapısına gelmektedir. Klasik manikür yaptırdığınızda tırnağınız tam kurumadan oje sürülmesi durumunda oje tırnaktan hızlı kurumakta ve tırnağın doğal şekline bükülmesi ile de dökülmelere sebep olmaktadır. Kuru manikür sayesinde bu olumsuzluklar ortadan kalkmaktadır. Kuru manikür işleminde kurumuş deri su emip şişmediği için daha kolay tespit edilerek daha detaylı temizleme sağlanmaktadır.
Kuru Manikür Nasıl Yapılır?
Öncelikle belirtelim ki bu uygulama için elektrikli törpü, manikür pensi, el peelingi, et itme kromu, kütikül solüsyonu ve freze uçları gerekiyor. İlk olarak tırnak boyları kağıt törpü yardımıyla eşitleniyor. Et itme kromuyla etler nazikçe itilir. Elektrikli törpüye kanal açmak için özel freze ucu takılır. Tırnağa makineyle yapılan kanal açma işlemlerinde tutuş açısı çok önemlidir. Aksi taktirde tırnakları inceltebilir, hasar verebilirsiniz. Cihaza takılan her uç, kademeli olarak etleri nazikçe temizler. Kalan küçük etleri zorlamamak gerekir. Bu etler için manikür pensiyle müdahale edilir. Tırnak üzerine yapışan etler silindire benzer bir uç yardımıyla arındırılır. Top başlıkla tırnak etlerindeki ufak soyulan etler temizlenir. Bu uç, etlerde acıya neden olmayacak şekilde tasarlandığı için rahatlıkla kullanılabilir. Yalnızca bu işlemlerde uçları aynı yerde uzun tutmamak gerekiyor. Sırada el peelingi uygulamak var. El peelingi tırnakta kalan tozları iyice alır, elleri yumuşatır ve arındırır. Eldeki ölü deriyi nazikçe alır ve temiz bir görüntü verir. Son olarak tırnak eti bakım yağı uygulanır. Tırnalarınız eti itme ve nazikçe alma yöntemiyle daha uzun ömürlü bir maniküre kavuşmuş olacaktır.