Alışveriş sepetiniz boş!
Makyaj, çok çeşitli amaçlarla, güzel görünümü sağlayan, kusurları kapatmayı amaçlayan, tarihten günümüze kadar yaşamın içinde oldukça yer almış bir işlemdir. Sahnelerde yapılan ve sanatçıların kullandıkları makyaj türleri sadece güzellik açısından değil, aynı zamanda rollerine bürünmelerini de sağlayacak unsurları ortaya çıkaran bir işlem olarak da tanımlanabilmektedir.
Günümüzde, özellikler kadınlar başta olmak üzere, erkeklerin de bakımlı ve kendine bakmaları, makyaj sanatının gelişmesinde oldukça önemli bir rol oynamıştır. Dudaklarda, gözlerde, yanaklarda renklendirmelerle çok farklı görünümler sağlanabilmektedir. Güzellik merkezlerinde yapılan, kalıcı ya da geçici olan makyajlar da oldukça yaygınlaşmakta ve gün geçtikçe daha çok toplumda benimsenmektedir.
Makyaj, doğru yapıldığında, yüz hatlarını ortaya çıkararak güzelleştiren bir unsur olsa da, kötü yapıldığında bir felakete dönüşebilmektedir. Bu nedenle, yüz hatlarımızı tanımak, kaliteli makyaj malzemeleri kullanmak, tonlamalara ve günün saatlerine göre, makyajın kullanılacağı yere göre makyaj yapmak, doğru sonuçlara ulaşılmayı sağlayacaktır.a
Profesyonel makyaj :
Sinema – Televizyon – Tiyatro – Podyum burada yapacağımız makyaj profesyonel makyaj malzemeleri yoğun kapatıcılar ve belirgin far tonları ile gölgeleme tekniği uygulanarak olmalıdır. Amaç yoğun ışık altında makyajın tüm renkleri ile net bir şekilde ortaya çıkarılmasıdır.
Günlük makyaj :
Çok abartı renkler ve tonlar uygulanmamaktadır. Gölgeleme yapılmaz cilde yakışan hafif renkler tercih edilir.
Gece makyajı:
Parlak ışık altında renkler uyutulduğu için daha frapan ve daha koyu bir makyaj uygulanabilir.
Olgun yaş makyajı:
Kibar ve sade bir makyaj yılların izlerini ustalıkla gizleyebilir. Gölge olarak kullandığımız far göz kenarlarından yukarıya doğru çekilmelidir. Böylece göz kenarlarındaki ince çizgiler gizlenmiş olur ve düşen göz kapakları daha gergin yorulmuş olur. Eğer gözaltında çok çizgi varsa sadece gözün üst kısmı rimellenir. Allığı elmacık kemiğinin üst kısmına uygulamak doğru olur. Böylece çökük ve çukur yanak oluşması engellenir. Çok yoğun fondöten uygulanmaz. Işıltılı ve parlak farlar kullanılmamalıdır.
Fotoğraf makyajı :
Kişinin yüzünde görmekten hoşlanmadığı kusurları bulup bunları ortadan kaldırmaktır. Profesyonel makyaj malzemeleri kullanılmalıdır.
Genç kız makyajı :
Genç kızın aşırı makyaj yapmış olması hem doğallığını hem de cildini bozar. Bu nedenle makyaja yeni başlayan genç hanımların kendilerine yakın en doğal makyaj renklerini bulmaları gerekir. Yüzün canlılığını ve şeffaflığını bozmadan teni pürüzsüzleştirecek ve sivilceler varsa kapatacak ince yapıda fondötenler tercih edilmelidir. Yanaklarda koyu tonlara asla kaçmadan pastel tonlardaki allıklar kullanılmalıdır. Kaşların asıl yapısını değiştirmeden göz kapağı üzerindeki tüyler alttan alınır. Üst kısımda bariz bir eğrilik varsa üstten düzeltme yapılır.
Gelin makyajı :
Bu tarz makyajda koyu ve aşırı makyajdan kaçınmak gerekir. Makyajın saatler boyu sürecek hızlı tempoya dayanabilmesi için mümkün olduğunca kalıcı ve akmayan ürünler tercih edilmelidir. Makyaj dinlenmiş bir yüze yapılmalıdır 1-2 saat önceden yapılmış makyaj cilde daha güzel oturur ve has bir görünüm kazanır.