Alışveriş sepetiniz boş!
MİMİK KIRIŞIKLIKLARI
Mimik kırışıklıkları 20 li yaşlardan sonrada görebildiğimiz ince çizgilerdir. Her güldüğümüzde, kaşlarımızı çattığımızda tekrar eden her kasılma sonucunda cildimizin yüzeyinde oluşan mikro kırışıklıklar, gözlerinden gülenler için göz kenarı kırışıklıkları sık gülenler için dudak kenarı kırışıklıkları.
Bu kırışıklıklar duygularımızın düşüncelerimizin yüzümüze yansımasıyla oluşur. Her duygunun oluşturduğu bir çizgi vardır ve zamanla hangi duyguyu en çok taşıdıysak, onun yarattığı çizgiler en derin olur. Peki bunun önüne nasıl geçebiliyoruz, yöntemler ve etkileri nelerdir inceleyelim ..
Botoks
İlk uygulamalarda 6 ayda bir, düzenli uygulamalardan sonra yılda bir yapılacak botoks enjeksiyonları son derece başarılıdır. Daha büyük yüz kaslarına sahip olan hastalarda (erkekler gibi) veya yüz kaslarını daha fazla kullanan, çok mimikli kişilerde tedavinin daha sık aralıklarla uygulanması gerekebilir. Botoks yapılan bir alın daha düz, kırışıksız gözükür. Kaşlar daha az hareket eder ve kaş çatmak zorlaşır. Üçüncü aydan sonra bu etki azalır ve kaslar altıncı aya doğru yavaş yavaş eski hareketlerine dönerler. Tekrarlayan uygulamalar sonucu zaman içinde giderek daha uzun süreli etkiye sahip olarak botoks özellikle yüzün üst kısmındaki yaşlanmayı ciddi şekilde yavaşlatır. Hatalı işlemler bu uygulamanın olumsuz etkilerinden biridir. Güzellik merkezlerinde ve kliniklerde de uzmanlar tarafından kullanılan cihazlarla da sağlanabilmesiyle botoks kadar tercih edilen uygulamalarda tedavi olarak görülmektedir.
Egzersizler
Mimik hareketlerini sağlayan kasların sürekli kasılıp gevşemesi sonucunda cilt esnekliğini kaybeder ve derin izler ortaya çıkar. Yüzdeki kaslar bedendeki diğer kaslar gibi değildir, yüz ifadelerindeki değişiklikler dışında çalışmazlar, böylece zayıflarlar. Bu zayıflama sonucunda ciltte sarkmalar meydana gelir. Günün belli saatlerinde aşağıdaki egzersizleri uygulayarak olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Bu egzersizler göz çevresi, alın, dudak çevresi ve yanaklara düzenli bir şekilde uygulanmalıdır. Etkili yöntemlerden biri olarak kabul edilse de uzun vadede sonuç vermeyecektir.
Plazma pen uygulaması
Plazmapen uygulama yapılan bölgelerde, multi etkiler gösteren bir tedavi uygulamasıdır. Eşsiz elektrik iyon karbonasyon fonksiyonuyla cilt üzerinde anında sonuçlar ortaya çıkaran, hızlı ve kolayca uygulanabilen, çok etkili ve ameliyatsız bıçaksız bir tedavi yöntemidir. Göz kapağı ve göz çevresi estetiği derin cilt leke ve kırışıklık giderme konularında devrim niteliğinde bir uygulamadır. Kapüşonlu göz kapaklarını estetik ameliyata gerek duymadan önemli ölçüde azaltır. Göz, boyun ve ağız çevresindeki cilt dokusunun yukarı kaldırılmasında uygulanır.
Hifu tedavisi
Cilt gençleştirmede kullanılan lazerler cildin belli bir derinliğinin altına inemezler. Fokuslu ultrason tedavisi cildin 4,5 mm altındaki fasya dokusuna ulaşır. Lazer ve radyofrekans cihazları cildin bu kadar derinine inemez. Fasya dokusu cilt germe ameliyatlarında cildi toparlamak için müdahale edilen bir bölgedir. Fokuslu ultrason tedavisi cildin altına odaklanarak fasya dokusunu küçülten ısı alanları oluşturur. Fasyadaki küçülme nedeniyle işlemden hemen sonar cildin sarkmış alanlarında toparlanma gözlenir. Fokuslu ultrason ayrıca ciltteki kolajeni arttırdığı için işlemden sonar ciltteki toparlanma artışı devam ederek üçüncü ayın sonunda maksimuma ulaşır.
Hifu kimlere uygulanabilir ?
Hıfu cildin 3-4,5 mm altında etkili olur. Bu yüzde ciltte en alt dokulara kadar etkili olarak diğer lazer ve radyofrekans yöntemlerine göre daha fazla sıkılaşma sağlar. Yüz ve boyun cildini gevşek ve sarkmış kişiler hıfu yaptırabilirler. Hıfu 35 yaş sonrası kaş düşüklüğü, çene altı, yanak sarkması, çene çizgisinin gevşemesi ve netliğini yitirmesi şikayeti olanlara yapılabilir. Ameliyat olmak istemeyenler hifu tercih edebilirler.